RA*W lanceert Real Talks om taboes in de industrie op tafel te krijgen

De eerste sessie gaat over de negatieve impact van stereotypering in reclamewerk.

RA*W lanceert Real Talks om taboes in de industrie op tafel te krijgen

RA*W lanceert in samenwerking met The Student Hotel een nieuw initiatief om taboes in de creatieve industrie te bespreken: Real Talks. Met het initiatief wil RA*W toekomstige generaties inspireren en een lans breken voor een inclusievere branche. De eerste Real Talk gaat over de negatieve impact van stereotypering en de behoefte aan representatie in het werk dat voortvloeit uit de reclame-industrie. 

Stereotyping

De jongerenorganisatie zegt dat het tijdens de eerste sessie Jamal Jama, eigenaar van Jama Media en Beeldbreker bij het Van Gogh Museum en Chee-Han Kartosen-Wong, film editor, spreker en kinderboekenschrijfster zijn die inzicht moeten geven in hoe stereotypering voorkomen kan worden en daarbij uit gaan leggen hoe verhalen op de juiste manier verteld kunnen worden.

Miles Momoh, RA*W board member en social media manager bij Hammerfest vertelt: ‘Ons doel is om jong talent te inspireren, inzichten te delen en samen aan een betere toekomst te bouwen waarbij we de branche stap voor stap veranderen. Met verschillende perspectieven, meer kleur, meer meningen en meer openheid. The Student Hotel deelt deze visie, daarom zijn wij gezamenlijk opgetrokken voor deze nieuwe event series.’

Paneldiscussie

Verder kondigt RA*W aan dat diverse gasten het gesprek aangaan in een paneldiscussie over de industrie, creatief werk en waarom stereotypering helaas nog steeds springlevend is. ‘Het panel bestaat uit Jason Steere, chief brand officer bij The Student Hotel, Mieke Koopen, RA*W community member, Eddy Salfischberger, managing director bij Alfred International en Hajar Fallah, redacteur en programmamaker bij Women INC.

Taboes op tafel

Volgens de organisatie komen in de volgende Real Talk-sessies onderwerpen aan bod als; inclusiviteit in aannamebeleid, seksisme, ethiek en work-life balance. 

Deze eerste sessie vindt plaats op dinsdag 16 februari via een online-stream. RA*W geeft te kennen dat alle opbrengsten van het evenement naar de Plus Plus One Academy gaan. Tickets zijn nog beschikbaar op Eventbrite.

Lees ook: RA*W roept creatieve industrie op: 'maak ruimte voor studenten'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie