Luchtverkeersleiding Nederland presenteert interactieve podcast: Take Control

Het 'audio-avontuur' moet jongeren de kans geven om te ontdekken of zij geschikt zijn voor een baan als luchtverkeersleider.

Luchtverkeersleiding Nederland presenteert interactieve podcast: Take Control
Media.Monks

Luchtverkeersleiding Nederland presenteert een interactieve podcast: Take Control. Take Control, ontwikkeld door Media.Monks, wordt uitgelegd als een interactief audio-avontuur dat jongeren de kans geeft om te ontdekken of zij geschikt zijn voor een baan als luchtverkeersleider.

Volgens Media.Monks maakt het niet uit waar de podcast geluisterd wordt, want dankzij spatial audio bevinden luisteraars zich meteen 'midden in het avontuur’. 

De uitdaging

Media.Monks, dat LVNL ondersteunt bij haar arbeidsmarktcommunicatie, vertelt dat luisteraars in de huid van een luchtverkeersleider kruipen en zodoende verantwoordelijk zijn voor het luchtverkeer boven Nederland. ‘Dat betekent dat je het hoofd koel moet houden onder grote druk. 'En dat is een stuk lastiger dan het klinkt.’

Volgens LVNL is het unieke aan de podcast dat de luisteraar aan het roer staat en invloed heeft op het verloop van het verhaal. Er moeten volgens LVNL tal van uitdagende situaties het hoofd geboden worden: een ongeduldige piloot, een onveilige landingsbaan en een vliegtuig met acute motorproblemen.

De uitdaging zou zijn om gedurende het verhaal geconcentreerd te blijven luisteren, analytisch te blijven denken, kalmte te bewaren om de juiste keuzes te blijven maken. ‘Alleen dan kan het verhaal tot een goed einde worden gebracht.’ 

Spatial Audio

Thrillerschrijver Eva Keuris, bekend van Over het spoor, is verantwoordelijk voor het verhaal. 

Spatial Audio wordt door Media.Monks uitgelegd als een 9D-opnametechniek die ervoor zorgt dat luisteraars zich 'écht' in de luchtverkeerstoren begeven. 

Luister de podcast hier.

Lees ook: The Odd Shop voegt zich bij MediaMonks

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie