Eventbrite in zwaar weer, staakt activiteiten Benelux

De beslissing maakt deel uit van een ingrijpende bezuinigingsoperatie om ruim honderd miljoen te besparen.

Eventbrite heeft besloten om sales- en accountmanagementdiensten in Nederland en België te stoppen. De beslissing maakt deel uit van een ingrijpende bezuinigingsoperatie van het platform om ruim honderd miljoen euro aan kosten te besparen. Hierdoor zal bijna de helft (45 procent) van het personeel wereldwijd worden ontslagen.

Ook de Benelux-tak van het Amerikaanse bedrijf wordt hard dus hard getroffen. Jasper Dijkstra, managing director Benelux, laat via LinkedIn weten dat een groot deel van het team verdwijnt.

De Amerikaanse ticketreus heeft het zwaar te verduren door de uitbraak van het coronavirus. Volgens het bedrijf is de kostenbesparing hard nodig. 'De pandemie van Covid-19 heeft de economie van live entertainment en ervaringen enorm verstoord en we nemen belangrijke maatregelen om door deze ongekende tijd te navigeren', liet Eventbrite-medeoprichter en CEO Julia Hartz onlangs al weten. 'Dit is een harde realiteit en we zijn bedroefd om te zien dat veel van onze teamleden het bedrijf moeten zullen verlaten.'

De evenementenbranche is hard geraakt als gevolg van de coronacrisis. Organisatoren proberen zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. 'Ook wij zijn niet immuun voor de impact die dit virus heeft', zegt Joel Crouch van Eventbrite Europe.

Het platform zegt zich te blijven richten op het laten groeien van evenementen. 'Onze visie is niet veranderd. Self service is onze basis en onze toekomst', aldus Crouch. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie