Ministerie van VWS wil depressie bespreekbaar maken met 'Moodcamp'

Een bootcamp met hindernissen in het teken van depressie, zoals 'Het Zwarte Gat' en de 'Uit Balansbaan'

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseerde een speciale bootcamp rondom depressie: 'Moodcamp'. Woensdag kwamen meer dan 800 mensen samen voor deze activiteit in Beesd.

Hey! Het is oké
Ruim 800.000 mensen lijden in Nederland aan depressie en dat wil het ministerie bespreekbaar maken met het evenement. De Moodcamp Obstacle Run bestond uit acht hindernissen. Deze hindernissen stonden in het teken van depressie en het perspectief er weer uit te komen. Moodcamp is onderdeel van de campagne ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar’.

Sinds 2016 werken Publicis en het ministerie van VWS samen rondom dit thema. Lees meer.

In het zwarte gat
Allerlei uitdrukkingen rondom depressie werden verbeeld in hindernissen. Bezoekers (waaronder bekende Nederlanders zoals Donny Roelvink) gingen in ‘Het Zwarte Gat’, over de ‘Uit Balansbaan’ en trotseerden samen met staatssecretaris Paul Blokhuis ‘Het Web’. De obstakels moesten hen meer begrip geven voor mensen met depressieve gevoelens.

Mischa Schreuder (Creative Director Publicis One): 'De obstakels komen voort uit echte ervaringsverhalen. Het bespreekbaar maken van zo’n groot probleem slaagt alleen als iedereen hun inzichten deelt en samen aan het resultaat werkt.'

Ga het gesprek aan
Naast de Moodcamp Obstacle Run waren er diverse mogelijkheden om met elkaar, ervaringsdeskundigen en professionals in gesprek te gaan. Vlogger SAAR praatte openhartig over haar depressie met leerlingen van het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg en het Segbroek College uit Den Haag. Ook was er rondetafelgesprek tussen psychiater Bram Bakker, Stichting Tweestrijd, Femke Sterken en het publiek. Moodcamp is onderdeel van de campagne ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar’.

De campagne is geheel ontwikkeld door Publicis One in samenwerking met PR bureau HvdM en mediabureau Initiative. Bekijk hieronder de video van de Moodcamp Obstacle Run.

 

Advertentie
advertisement
Advertentie