Staatsloterij neemt media in maling met PR-hoax over schatkist met goud

De Telegraaf plaatste het bericht, en daarna ging het los. Hart van Nederland, van WNL en tal van andere serieuze en minder serieuze media plaatsten het bericht dat er op de bodem van de Reigerplas in Flevoland door Duikteam Almere een schatkist is gevonden vol met goud. Vandaag, donderdag zou het naar boven worden gehaald, maar met een persbericht liet de Staatsloterij weten dat het om een pr-stunt ging.

1726

De hoax begon afgelopen zondag in de Reigerplas een zware houten kist aan, die in het slib op de bodem verborgen lag. Zij filmden hun vondst en deelden de video via social media en YouTube met de tekst: ‘Verkenningsduik Reigerplas leverde bijzondere vondst op: een oude kist. Na het terugkijken van de beelden lijkt op het slot het jaartal 1726 te staan.”

Media pakten de vondst snel op en er werd gespeculeerd over de inhoud van de mysterieuze kist. Vandaag kwam daar dus een einde aan: de gouden vondst van Duikteam Almere blijkt een stunt van de Staatsloterij.  Er was geen lading afkomstig uit de achttiende eeuw en de goudstaaf ‘in de kist’ bleek een extra prijs ter waarde van 110.000 euro voor het 290-jarige jubileum.

Knipoog

‘De Staatsloterij bestaat 290 jaar en omdat onze geschiedenis nauw is verbonden met die van Nederland, wilden we dit met een knipoog tot uitdrukking brengen”, vertelt Floris van Driel, woordvoerder van de Staatsloterij. ‘Zo kwamen we op het idee om ergens een oude kist uit ons oprichtingsjaar 1726 met een geheimzinnige inhoud op te laten duiken.’

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie