Premium

Ook deze stappentellerapp geeft je exclusieve korting op producten en diensten

Stepler breidt uit naar Nederland wil gebruikers werven met exclusieve kortingen. De app ondervindt echter stevige concurrentie.

Zo werkt Stepler
Afbeelding via Apple App Store

De Zweedse app Stepler breidt uit naar Nederland. Deze gratis app houdt via je smartphone bij hoeveel stappen je per dag zet en geeft je bij het behalen van mijlpalen waardebonnen of kortingscodes voor producten en diensten. Er zijn al verschillende van dit soort apps beschikbaar in Nederland. Medeoprichter en ceo van Stepler Daniel Malmqvist zegt tegen Adformatie vertrouwen te hebben in de Nederlandse start. De feedback van Nederlandse focusgroepen was volgens hem 'extreem positief' en Nederlanders zijn 'fysiek actief en digitaal goed onderlegd, en zo de ideale doelgroep voor ons.'

Wat Stepler doet

De Stepler-app is gratis te installeren en gebruiken. Wie genoeg stappen zet, kan aanspraak maken op waardebonnen of kortingscodes van bekende merken zoals Adidas, Puma, Ikea en Netflix. Volgens Malmqvist gaat het om exclusieve aanbiedingen die alleen via Stepler te claimen zijn. Bedrijven betalen een onbekend bedrag aan Stepler om mee te mogen doen aan het programma. Dat doen ze volgens Malmqvist om 'te profiteren van een unieke kans om een significante impact te hebben op de volksgezondheid.' Deelname aan Stepler zou ook resulteren in bijvoorbeeld extra merkzichtbaarheid en hogere conversiecijfers. Het verdienmodel van Stepler is voornamelijk performance based, zegt de ceo. Zo verdient het bedrijf niet alleen aan aangesloten merken, maar ook door videoadvertenties te tonen aan gebruikers die mijlpalen in de app behalen. Die reclames hoef je niet te kijken en komen uit het Google AdNetwork, zegt Malmqvist. Stepler heeft sommige advertenties handmatig uitgesloten. 

Gevraagd wat Stepler doet met de verzamelde gebruikersdata - zoals het aantal stappen dat mensen zetten - antwoordt de ceo dat die gegevens alleen intern gebruikt worden om de appervaring te verbeteren.

Concurrentie

Goed om te weten is dat Stepler zeker niet de eerste stappentellerapp in Nederland is die wandelaars beloont met kortingen. Er zijn al minstens vier van dit soort apps, waarvan A.s.r. Vitality (3,50 euro per maand) en SamenGezond (gratis) het meest bekend zijn. A.s.r. Vitality is echter alleen te gebruiken als je verzekerd bent bij A.s.r. of Ditzo. SamenGezond stelt - net als Stepler - geen eisen aan bijvoorbeeld een verzekeraar.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie