YouTube: 'lage kwaliteit' video's voor kinderen verliezen advertenties

Commerciële video's en video's die 'slecht gedrag stimuleren' raken hun advertentie-inkomsten te verliezen.

YouTube voert een ingrijpende verandering door voor YouTube-kanalen die specifiek video's voor kinderen plaatsen. Kanalen die via hun video's 'slecht gedrag stimuleren' of video's van 'lage kwaliteit' uitbrengen, zien straks minder tot geen advertenties meer in en rondom hun video's. In dat geval verdwijnen ook de inkomsten die normaliter uit een bekeken video vloeien. 

De beleidswijziging gaat in november in, meldt YouTube's moederbedrijf Google in een blogpost waar onder meer Engadget over schrijft. YouTube legt 'lage kwaliteit' video's uit als video's die overdreven commercieel zijn of aanzetten tot onaanvaardbaar gedrag (voor kinderen). 

YouTube onderneemt meer actie

YouTube-kanalen die zich niet aan de nieuwe regels houden, moeten zich niet alleen zorgen maken over teruglopende advertentie-inkomsten. YouTube zegt dat dergelijke kanalen ook hun toegang tot het YouTube Partner Program kunnen verliezen. 

Strengere regels om 'slechte' video's voor kinderen uit te bannen, is YouTube's nieuwste maatregel om de videowebsite kindvriendelijker te maken. Eerder dit jaar maakte YouTube al bekend dat ouders meer controle krijgen over hoe hun kinderen YouTube kunnen gebruiken.

Onlangs werd een nieuwe set veranderingen aangekondigd om de privacy van kinderen op YouTube en andere Google-platformen beter te waarborgen. Zo zijn video's geüpload door kinderen tussen de dertien en zeventien jaar voortaan standaard onzichtbaar voor andere YouTube-gebruikers en scherpt Google de advertentievoorwaarden voor minderjarigen aan

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie