Communicatieadviseurs Voesenek en Heidema kanshebbers taalprijs voor ambtenaren

De genomineerden voor de titel Ambassadeur Heldere Taal voor de Overheid 2015 zijn bekend: Annemiek Voesenek; Ann van Kruijssen en Marjolein Heidema.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Een vakjury heeft drie ambtenaren voor de titel Ambassadeur Heldere Taal voor de Overheid geselecteerd. Op vrijdag 24 april maakt de jury de uiteindelijke Ambassadeur bekend.

Dit jaar zijn genomineerd:

- Annemiek Voesenek, communicatieadviseur bij gemeente Etten-Leur

- Ann van Kruijssen, allround beleidsadviseur Ruimte en Wonen bij BAR-organisatie

- Marjolein Heidema, communicatieadviseur bij gemeente Castricum

Interviews met de genomineerden vindt u .

Loo van Eck

Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel weerstand. Ze moeten dan ook een lange adem hebben en over veel doorzettingsvermogen beschikken. Deze mensen verdienen een steuntje in de rug. Of een pluim.

Daarom heeft communicatiebureau Loo van Eck deze titel in het leven geroepen. Ieder jaar kiest de jury een nieuwe ambassadeur.

De huidige ambassadeurs Theodora Verploegen en Aysegül Demirci, communicatieadviseurs bij gemeente Oss, werden in 2014 gekozen als ambassadeurs.

De titel

De ambassadeur wordt voor één jaar Ambassadeur Heldere Taal binnen de Overheid. Hij of zij heeft als taak om heldere taal te promoten binnen de overheid, en krijgt 1.500 euro om aan heldere communicatie uit te geven; een jaarabonnement op een tijdschrift/krant naar keuze; een communicatietraining voor een groep van 30 mensen van de eigen organisatie (of andere communicatieproducten die een gelijke waarde vertegenwoordigen).

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie