Evenementen blijven populair onder jongeren

Jongeren vullen hun vrije tijd nog steeds graag met evenementen, blijkt uit de Jongeren Evenementen Monitor 2009 van Respons.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De leeftijdsgroep 13 tot en met 25 jaar brengt jaarlijks 3,2 miljoen bezoeken aan de 100 grootste publieksevenementen in Nederland. Daarmee heeft dit soort evenementen een toppositie binnen de vrijetijdsbesteding van jongeren.

Respons haalt in haar onderzoek het Onderzoek Dagrecreatie 2006/2007 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan. Het CBS stelt dat jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 29 jaarlijks 4,7 miljoen bezoeken aan evenementen afleggen. Respons concludeert dat het aantal bezoeken van jongeren aan publieksevenementen waarschijnlijk hoger ligt. Dat is gebaseerd op eigen onderzoek waarin naar voren komt dat jongeren in 2008 al ruim 3 miljoen bezoeken aan de 100 grootste publieksevenementen brachten.

In de ranglijst van de 100 grootste jongerenevenementen uit 2008 die Respons samenstelt, staan de Nijmeegse vierdaagsefeesten op nummer 1 met 1.308.000 bezoeken. In de top 5 staan verder Winterland Maastricht, Ortel Zomercarnaval, de bevrijdingsfestivals van het Nationaal Comite 4 en 5 mei en Bavaria City Racing.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie