Facebook en Zuckerberg verkopen aandelen

Het gaat om 70 miljoen aandelen met een waarde van 3,9 miljard dollar (ruim 2,8 miljard euro).

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Facebook verkoopt samen met enkele aandeelhouders, onder wie topman Mark Zuckerberg, 70 miljoen aandelen op de beurs. De aandelen zouden een waarde van 3,9 miljard dollar vertegenwoordigen, dat is ruim 2,8 miljard euro. Dat heeft Facebook donderdag bekend gemaakt.

Facebook verkoopt 27 miljoen aandelen verkopen. De overige 43 miljoen worden verkocht door aandeelhouders. Het overgrote deel daarvan overigens door Zuckerberg zelf: ruim 41 miljoen stuks. Het bedrijf zegt dat de opbrengst zal worden gebruikt voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden. De verkoop van Zuckerberg heeft belastingtechnische redenen, aldus Facebook.

Het aandeel Facebook sloot woensdag op de beurzen in New York op 55,57 dollar, het hoogste niveau ooit. In de handel voorbeurs donderdag daalde het aandeel Facebook met meer dan 5 procent.

Facebook werd in mei vorig jaar naar de technologiebeurs Nasdaq gebracht voor 38 dollar per aandeel. In augustus steeg het aandeel Facebook voor het eerst sinds de beursgang tot boven de introductiekoers en in september klom het aandeel voor het eerst tot boven de 50 dollar.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie