Meerkat doet voor live video wat Snapchat doet voor fotografie

Nieuwe app voor live videostreamen geeft de aanzet tot een nieuwe trend: 'mee(be)leefmedia'

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het is de nieuwste hit in de appstore: , een app die op het eerste gezicht weinig bijzonder lijkt. Want laten we eerlijk zijn, is Meerkat eigenlijk niet anders dan een zoveelste variant op live videostreamen. Ja, klopt. Maar in vergelijking met eerdere vergelijkbare diensten als Ustream gaat het niet alleen om het maken en vastleggen van video.

Meerkat is gefocust op meekijken en is daartoe volledig geïntegreerd met Twitter. Dankzij die integratie vindt de app makkelijk z’n weg in je sociale context.

Een vergelijkbare transitie is te zien bij bij Snapchat. Een half jaar geleden schreef Naveen Selvadurai, de co-founder van Foursquare,  over de kracht van het nieuwe Snapchat. Hij heeft tot nu toe gelijk gekregen. 
Casey Neistat maakte er over. Niet alleen Snapchat beweegt zich op dit gebied, ook  zit in de categorie van vluchtig gedeelde foto’s en video’s.

En nu dan Meerkat. Het uitkomen en ongelooflijke rondzingen van deze app geeft in mijn ogen de aanzet tot een nieuwe stroming. Ik noem die maar even &;mee(be)leefmedia&;. Deze trend berust op iets wat ook Twitter groot maakte: het gevoel dat je krijgt als kijker dat je er &;bovenop&; zit. Dat lukt Snapchat met fotografie en dat lukt Meerkat met video. 

Met het SXSW festival in aantocht zal de aandacht voor Meerkat komende dagen exploderen. Meeleven groeit uit tot meer dan het delen van een moment, meeleven is een nieuwe vorm van communicatie. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie