Premium

Nederland grossiert weer in Webby nominaties

Mediamonks is vijftien keer genomineerd, Born05 vier keer, DPDK en 72andSunny drie keer.

Vandaag maakte de Webby organisatie de nominaties bekend en ook dit jaar staat Nederland er ook dit jaar goed voor.

Mediamonks grootste kanshebber

Grootste kanshebber is wederom Mediamonks dat vijftien keer is genomineerd, met digitaal werk voor klanten als Greenpeace, Samsung, Uber en Disney en in samenwerking met bureaus als Google Zoo en Cheil Duitsland. Born05 behoort eveneens tot de kanshebbers op Webby-winst. Het creatieve bureau is vier keer genomineerd.

iFly50 is de blikvanger met drie nominaties - voor Best Visual Design (Aesthetic), Best User Experience en Tourism & Leisure. De jubileumuitgave van het digitale iFly KLM Magazine is een samengestelde collectie van 50 van de allermooiste redenen om op reis te gaan met KLM. De vierde nominatie is voor Alzheimer Nederland’s Heart Story.

DPDK komt drie keer op de lijst voor; N=5, Achtung! mcgarrybowen en This Page Amsterdam twee keer. Andere kanshebbers zijn Superheroes, TBWA\Neboko, Ogilvy & Mather Amsterdam, Digital Natives, Cloudfactory, Freshheads, Code d'Azur, Mangrove, CleverFranke, TamTam, Prospector, Studio Puckey, Q42, Fabrique en Burst, en Superhero Cheesecake.

Naast deze bureaus staan ook Booking.com (categorie algemene website), Philips en Familie van Fonk (digitale leermiddelen) op de shortlist. De winnaars van de Webby Awards worden op 25 april bekend gemaakt.

Meer Webbys voor Nederland

De Webby Awards gelden als de meest prestigieuze internet prijzen. Met jaarlijks meer dan 12 duizend inzendingen vanuit de hele wereld staan de Webbys ook wel bekend als de 'Oscars van het Internet'. 

Behalve in de categorie Website wordt er bij de Webbys een hele reeks prijzen toegekend in de categorieën Mobile Web, Interactive Advertising & Media en Online Film & Video. Daarbij gaat het deels om vakprijzen (welke worden toegekend door een jury) en deels om publieksprijzen, de Webby’s People’s Voice Awards.

Een aantal mensen uit de bureauwereld is inmiddels begonnen om alle genomineerde Nederlandse cases te verzamelen op . Dit om het stemmen voor de Peoples Voice Awards zo makkelijk mogelijk te maken.

 

Advertentie
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie