Efteling laat alle medewerkers een kaart naar een onbekende collega sturen

Het pretpark wil dat zijn medewerkers met elkaar in contact blijven en het Efteling-gevoel blijven houden.

De Efteling heeft zijn drieduizend medewerkers een blanco postkaart en brief met het adres van een collega gestuurd. De naam van de collega staat er niet bij. Het pretpark roept zijn medewerkers in de brief op om iets op het kaartje te schrijven, inclusief zijn of haar naam en afdeling. Het verzoek is om het kaartje vervolgens op de bus te doen en zo met elkaar in contact te blijven en het Efteling-gevoel vast te houden.

Het pretpark is al een tijd gesloten vanwege de coronamaatregelen. De Rijksoverheid heeft nog niet aangegeven wanneer de Efteling en andere pretparken weer open mogen. 

Actie goed ontvangen

De interne communicatie-actie van de Efteling is goed ontvangen, aldus diverse medewerkers. Ook de buitenwereld reageert enthousiast op de 'Voor El-kaartje'-actie, die door de communicatieafdeling van de Efteling bedacht is. Een LinkedIn-post van een Efteling-medewerker heeft al bijna 1300 reacties gekregen, ook van organisaties die het kaartje-concept al eerder gebruikt hebben of dit willen doen. 

De Efteling bestaat in 2022 zeventig jaar en bereidt diverse jubileumacties voor die bezoekers in het pretpark gaan ervaren zodra het weer open mag. Op 31 mei viert de Efteling zijn zeventigste verjaardag. In aanloop naar het jubileum deelde het merk in december al een speciale video. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie