Heineken-topman Van Boxmeer neemt afscheid van medewerkers met video die viral gaat

Scheidend ceo deelt levenslessen uit zijn lange loopbaan van 36 jaar Heineken, waarvan 15 als topman.

Van Boxmeer proostend

De afscheidsvideo is een beproefd middel voor een laatste boodschap van de scheidend ceo en een kleine wegbereiding voor de opvolger.

Er zijn in het verleden enkele pareltjes van gemaakt, onder meer de hilarische van Hans Wijers in 2012 bij AkzoNobel. Het filmpje laat diens laatste dag zien, waarin hij vergeten is voordat hij gegaan is; iedereen loopt weg met zijn opvolger Ton Buchner.

De huidige mondiale director communicatie van Heineken Tim van der Zanden was destijds werkzaam bij AkzoNobel, maar de video die Heineken dit weekend plaatste van Jean-François van Boxmeer is niet te vergelijken met die van Wijers. De situatie in de wereld vraagt nu om een minder lichtvoetige toon.

Van Boxmeer deelt in zijn film – inmiddels zo’n 160 duizend keer bekeken op LinkedIn - levenslessen uit zijn lange loopbaan van 36 jaar Heineken, waarvan 15 als topman. Zoals: Om te ontvangen moet je eerst geven.

Bovendien steekt hij de medewerkers van het concern wereldwijd een hart onder de riem: ‘Heineken will continu to win and thrive. The future is in your capable hands’. Proostend met een laatste cheers zegt Van Boxmeer vaarwel.

Advertentie
advertisement

Zijn opvolger Dolf van den Brink presenteerde zich gisteren, iets meer onder radar, op LinkedIn. Van den Brink zegt ernaar uit te kijken om voort te bouwen op de indrukwekkende nalatenschap van zijn voorganger.

 

LinkedIn-bericht Dolf van den Brink
LinkedIn-bericht Dolf van den Brink

Plaats als eerste een reactie

Advertentie