Nederlandse wint Vodafone Grahame Maher Award

Fréderique Kallen, oprichtster van Stichting Mama Alice, heeft de internationale Vodafone Grahame Maher Award gewonnen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op 2 en 3 November vond de finale plaats van de plaats in Qatar waar zij het opnam tegen Nick Eastcott (UK) en Sue van Shreven (Nieuw Zeeland). Fréderique ontvangt een prijs van 100.000 pond die geïnvesteerd moet worden in de ontwikkeling en invoering van duurzame veranderingen voor de gemeenschap waarin het project zich afspeelt.

Fréderique heeft de jury overtuigd van de noodzaak van haar 'Chat and Call' project. De bedoeling is om in Peru een jongerenlijn op te zetten, waarbij jongeren via telefoon en email worden geholpen met vragen en problemen. Hiermee kan de stichting ook haar voorlichtingsprogramma verbreden. Door deze snelle en efficiënte, anonieme en goedkope manier van communicatie worden in plaats van 800 straatkinderen - waar de stichting tot op de dag van vandaag mee actief is - honderdduizend kinderen geholpen.

Fréderique Kallen, uit het Limburgse Noorbeek, startte in 2005 met haar stichting in Ayacucho (Peru). Haar missie en die van Mama Alice is om straatkinderen op weg te helpen naar een nieuwe toekomst en ze weer te laten dromen. In 2005 sleepte Frederique Kallen 'The world of difference' prijs van de Vodafone Foundation in de wacht waarmee ze haar straatkinderenproject in Peru kon starten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie