Pfff?ook Zoook komt met video-advertenties

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vandaag viel mijn oog op Zoook, een online marktplaats waar alleen videoadvertenties te vinden zijn. Als concurrent van de statische verkoopsites als en claimt Zoook (spreek uit: 'zoek') als eerste ter wereld een website waarop particulieren goederen en diensten uitsluitend kunnen aanbieden via zelfgemaakte videofilmpjes. De aan- en verkoopsite wordt als het ware een 'levend marktplein' waar je je spullen kunt verkopen met je eigen reclamefilmpje. Althans, dit is de bedoeling als je het persbericht leest.

Online je auto verkopen door er een filmpje van te maken: even de motor laten ronken, er omheen lopen, inzoomen op de sportvelgen. Of een korte impressie geven van de kwaliteiten van je popband. Of laten zien waarom mensen jou moeten inhuren voor een goede goochelact. Dat kan allemaal, op de nieuwe website . Het klinkt allemaal leuk, maar ik kan mij herinneren dat Marktplaats en Speurders ook een tijdje videomogelijkheden hebben aangeboden. Dit is al weer verdwenen, omdat er zeer weinig gebruik van gemaakt werd.

Volgens een van de mensen achter Zoook combineert het twee geheide succesformules op het internet: sites met persoonlijke en gratis te uploaden videofilmpjes zoals , en de grote online aan- en verkoopsites. Onno van Aerden: "Video is volgens ons dus dé nieuwe manier om spullen en diensten online te verkopen." Iedereen kan op Zoook in drie stappen video's uploaden, gratis en eenvoudig.

Er zijn nog wel meer marktplaats-achtige sites te vinden, waarop videoadvertenties geplaatst kunnen worden. Vooralsnog is het plaatsen van de een advertentiefilmpje nog gratis, de eerste 1000 mogen gratis plaatsen. Daarna moet de aanbieder 5 euro betalen voor een product dat meer kost dan 250 euro en voor een filmpje dat langer duurt dan 30 seconden. Goedkopere producten en kortere filmpjes zijn gratis.

Het is de vraag wanneer en óf ze de 1000 advertenties gaan halen, op dit moment staat de teller al op 77 stuks?.Op zich is het een toegevoegde waarde als er een video staat van een product, al is er verschil in nut of het om een auto of een gaat.
In het tijdperk van user generated content het zoveelste initiatief.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie