Premium

Aandeelhouders Digital Enterprises in conflict en naar Ondernemingskamer

Er dienen volgende week twee zaken ineen rond de eigenaren van Voetbal International en Next Day Media.

Eigenaren Pascal Batelaan en Rob Kurvers van Digital Enterprises – de digitale uitgever van voetbalsites als Voetbalprimeur, salesplatform Next Day Media én sinds kort de nieuwe eigenaar van Voetbal International (VI) – moeten volgende week voor twee zaken naar de Ondernemingskamer komen. Het gaat in beide gevallen om ‘een verzoek tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken’. De eerste is gericht op SportsWeb International, de BV onder Digital Enterprises en de tweede om de BV Digital Enterprises zelf.

In het eerste geval is aandeelhouder JJS Sports – eigenaar van Voetbalprimeur - naar de Ondernemingskamer gestapt omdat hij binnen de constructie met ieder 50 procent, plus aandeelhoudersovereenkomst, volgens advocaat mr. Johan Vissers minderheidsaandeelhouder is en door de houding van Digital Enterprises ‘niets te vertellen heeft’. ‘Op het herhaalde verzoek om informatie, transparantie en rekening houdend met de belangen van SportsWeb International en JJS Sports werd niet gereageerd. Daarom zijn we genoodzaakt geweest naar de Ondernemingskamer te stappen.’

De andere zaak betreft minderheidsaandeelhouder ‘M B.V.’ (10 procent) van medeoprichter Melvin Bostelaar, die Digital Enterprises aanklaagt voor wanbestuur.

Volgens Vissers is het opmerkelijk dat de Ondernemingskamer de twee zaken in één keer behandelt. ‘Dat heb ik nog niet vaak meegemaakt in mijn carrière. De Ondernemingskamer wil schijnbaar de balans terugbrengen binnen het bedrijf.’

De aandeelhouders/eigenaren kunnen of willen in dit stadium niet reageren. De zaak in de Ondernemerskamer dient komende donderdag en is openbaar.

Voetbal International

Digital Enterprises nam afgelopen voorjaar Voetbal International over van WPG, tegen de wil van de redactie(raad) van het voetbalplatform. De redactieraad overwoog in juli een advocaat in de arm te nemen om de verkoop nietig te verklaren. Inmiddels is VI gewoon eigendom van Digital Enterprises. 

Digital Enterprises werd in 2015 opgericht door Pascal Batelaan, Rob Kurvers en Melvin Bostelaar.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Petertje Boonstra
Ok.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Petertje Boonstra
Hoop dat Covid19 snel voorbij is dat er weer wordt gevoetbald
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie