Ad Alliance gaat advertentieverkoop HBO Max in Nederland doen

Vanaf 11 juni is het vernieuwde streamingplatform beschikbaar met onder meer een SAVOD-model.

House of the Dragon

Warner Bros. Discovery komt op 11 juni met de vernieuwde streamingdienst HBO Max in Nederland. Hierin worden tegen verschillende prijzen verschillende abonnementsvormen aangeboden, waaronder het abonnement: 'basic met reclame’. Ad Alliance gaat voor de Nederlandse markt deze advertenties verkopen.

Het saleshuis van RTL Nederland heeft hiervoor een exclusief contract gesloten met Warner Bros. Discovery, waarmee ze al samenwerkt rond lineaire tv en online video. Hier komt dus het SAVOD-domein (Subscription Advertising Video On Demand) bij.

Nieuwe HBO Max

Het gaat om de verkoop van advertentieruimte op het platform in de vorm van pre-rolls, mid-rolls en de door Team Early van Ad Alliance geïntroduceerde Pauze Ad. Ad Alliance die ook op Videoland wordt ingezet.

Het nieuwe HBO Max brengt de huidige programmering van HBO Max en het real-life entertainment van discovery+ plus alle internationale sportuitzendingen van Eurosports premium-abonnement samen op een plek. Vanaf 17 juni gaat het tweede seizoen van House of The Dragon in première op het vernieuwde streamingplatform. Verder zijn de Olympische Spelen in Parijs te zien.

Maximaal bereik

'Wij hebben met Videoland al veel ervaring en expertise in dit laatste domein opgedaan', zegt Gijs van Beek, director partnership management & innovation Ad Alliance. 'Om onze adverteerders maximaal bereik te kunnen blijven bieden, willen wij daar zijn waar de kijker zich bevindt. Daarvoor is naast ons lineaire aanbod een sterke online én SAVOD-propositie essentieel.'

Volgens Rogier van de Paverd, digital en ad sales director Benelux bij Warner Bros. Discovery zegt: 'Ad Alliance is vanwege haar professionaliteit en het kwalitatieve online video portfolio de aangewezen partij om deze advertentieruimte in Nederland te vertegenwoordigen.' 

SkyShowtime met reclame

Vorige maand werd bekend dat ook SkyShowtime een abonnement aanbiedt waarin ook advertenties zijn te zien. Paramount Advertising International neemt de verkoop voor zijn rekening.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie