Trending deze week: is Adobe's AI Generator een vriend of vijand voor creatieven?

Hoe beïnvloedt de bètaversie van Adobe het huidige social landschap? Dorst & Lesser zoekt het uit!

Dorst & Lesser test nieuwe Adobe versie

Adobe's nieuwste bètaversie veroorzaakt deze week een opwinding op sociale media vanwege de opvallende rol van AI. Deze nieuwe tool maakt het bewerken van afbeeldingen aanzienlijk eenvoudiger. Dankzij deze tool kunnen ontbrekende delen automatisch worden aangevuld en kunnen objecten moeiteloos worden toegevoegd of verwijderd. Het resultaat is een opschudding in de wereld van social media.

Testen!

De reacties op social over de nieuwste bètaversie zijn gemengd. Terwijl sommige creators versteld staan van de mogelijkheden, zijn er ook kritische geluiden te horen. Sommigen voelen zich in de steek gelaten door Adobe, alsof hun werk wordt overgenomen, terwijl anderen de tool nog niet als volledig functioneel ervaren. Bij Dorst & Lesser hebben we de tool meteen getest en ondanks dat er een duidelijk verschil zichtbaar is tussen het originele beeld en het AI-gedeelte, zijn we enorm enthousiast. Als deze versie al zo goed werkt, kunnen we niet wachten om te zien hoe de toekomstige versies worden. Hoewel de kwaliteit van de huidige versie nog niet geschikt is voor print, is deze prima voor gebruik op social media. Hoe snel zal AI zich verder ontwikkelen en hoeveel beter worden de nieuwere versies?

Omarm AI

Een andere belangrijke vraag die opkomt, is of AI het werk van grafisch ontwerpers zal overnemen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit voorlopig niet het geval zal zijn en dat we vooral de tool moeten omarmen. Ondanks dat de AI-generator snelle en nauwkeurige bewerkingen kan uitvoeren, kan de ontwerper nog steeds unieke concepten bedenken en artistieke beslissingen nemen. Bij Dorst & Lesser hebben we uitgebreid met de tool geëxperimenteerd en we zijn erg tevreden met de resultaten. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie