Avondshow van Arjen Lubach kent droomstart, verplettert concurrentie

De eerste uitzending van de nieuwe late night-show van Lubach trok veel meer kijkers dan de talkshows Jinek en VI Vandaag.

Zondag met Lubach laatste seizoen

De nieuwe late night-talkshow De Avondshow met Arjen Lubach is met overweldigende kijkcijfers van start gegaan. Liefst 1,6 miljoen kijkers stemden maandagavond om 22:15 af op het satirische nieuwsprogramma van Lubach (NPO1). Daarmee moet hij alleen het NOS Journaal van 20:00 voor zich laten, dat 2,1 miljoen kijkers trok. 

Jinek en VI Vandaag

Lubachs nieuwe talkshow trok op de eerste avond aanzienlijk meer kijkers dan Jinek en VI Vandaag, praatprogramma's die op hetzelfde tijdstip uitgezonden worden. Jinek (RTL 4) wist 872 duizend kijkers te boeien, VI Vandaag (SBS 6) 717 duizend. 

Voor Jinek is dat ongetwijfeld een bittere pil. Het programma startte maandag met een nieuwe seizoen in een nieuwe studio en had minister-president Mark Rutte als gast. 

Talkshow van Lubach vier dagen per week

De Avondshow met Arjen Lubach wordt maandag tot en met donderdag uitgezonden door de VPRO. De talkshow Op1 verschuift vanwege de introductie van De Avondshow met Arjen Lubach naar 22:45. De uitzending van maandag trok 933 duizend kijkers. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek.

Lubach gaf in oktober aan dat hij ter voorbereiding op zijn talkshow training gekregen heeft van de producent van een bekende Amerikaanse talkshow. Lubach boekte eerder succes met zijn satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach, dat in 2021 na dertien seizoenen stopte. 

De eerste uitzending van Lubachs avondshow is terug te kijken via NPO Start

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie