Business Insider Nederland gaat samenwerken met XS2Radio

Nieuwsartikelen van Business Insider voortaan in hoogwaardige kunstmatige speech.

Business Insider Nederland werkt samen met de Hilversumse audio tech-startup XS2Radio op het gebied van Text2speech.

Het platform van XS2Radio kan met kunstmatige intelligentie tekstueel nieuws omzetten in audio (en video) in combinatie met radiovormgeving. De techniek maakt het mogelijk dat nieuwsartikelen van Business Insider voortaan in hoogwaardige kunstmatige speech zijn te beluisteren. Business Insider Nederland richt zich in eerste instantie op onderwerpen als tech, finance en ondernemen.

Advertentie
advertisement

Volgens Stefan Smit, uitgever en cco van Business Insider Nederland wordt audio steeds belangrijker. 'Er zijn veel momenten waarop business audiences tijdens een drukke dag niet hun ogen beschikbaar hebben om onze content te consumeren maar wel hun oren zoals onderweg of tijdens het sporten. En het biedt voor adverteerders een interessante mogelijkheid om een domein zoals tech of finance in audio exclusief te claimen voor een bepaalde periode. Uiteraard komen er ook audiorolls beschikbaar.'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie