Hilversumse start-up XS2Radio wil van nieuwssites radiostations maken

Met nieuwste technieken moet XS2Radio 'huidige radiomarkt opschudden'.

De Hilversumse tech-startup XS2Radio introduceert vandaag, op World Radio Day, een platform waarmee nieuws-, special interest- en vakmedia-uitgevers hun eigen radiostation kunnen beginnen. Ze hopen ermee - met name door de techniek - het huidige radiolandschap op te schudden.

 

Met het XS2RADIO-platform hebben uitgevers de mogelijkheid om met hun bestaande content een radiostation op te zetten om hun doelgroep op andere momenten te kunnen bereiken. XS2Radio biedt een end-to-end-platform met de mogelijkheid om goedkoop een nieuw mediakanaal te beginnen, via hun eigen sitetraffic bereik te genereren en nieuwe verdienmodellen op te zetten, claimen initiatiefnemers Richard Otto en Sebastian Plasschaert. Ook media-ondernemer Erik de Zwart is bij dit nieuwe project betrokken. 
 
Techniek
XS2RADIO heeft een platform ontwikkeld waar RSS-newsfeeds worden omgezet in radiostations, door samenvoeging van text2speech, audiodesign in radiostijl en de optie om andere audiocontent, zoals jingles, muziek, podcasts, radiocommercials (via een ad-exchange) toe te voegen. Het platform combineert high end radiotechnologieën, kunstmatige intelligentie en machine learning.

De tool is beschikbaar in meer dan 30 talen en kan daarom wereldwijd worden gebruikt. XS2Radio zou momenteel al met diverse uitgevers in gesprek zijn voor de implementatie van radio op hun platforms. 

Richard Otto: ‘Met XS2Radio willen we de vastgeroeste radiowereld openbreken. Het Nederlandse radiolandschap telt momenteel slechts twee nieuwszenders. Onze technologie maakt het voor nieuwssites mogelijk om nu ook de radioluisteraars op andere momenten te bereiken, zoals in de auto of op de fiets.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie