Carnavalskraker over mondkapjesmiljonair Sywert van Lienden gaat viral

Het keiharde carnavalsnummer roept Sywert op zijn negen miljoen euro terug te storten én zamelt donaties in voor Kika.

Schermafbeelding YouTube

Een carnavalskraker over Sywert van Lienden blijkt een hit in Nederland. Van Lienden raakte in mei vorig jaar in opspraak omdat hij negen miljoen euro verdiend heeft aan het verkopen van mondkapjes, wat hij 'om niet' zou doen. De miljoenen wil hij tot frustratie van velen niet teruggeven. Het gelegenheidscollectief 9 Meloen maakte daarom het carnavalsnummer 'Daar is Sywertje' en roept de 'mondkapjesmiljonair' op het geld terug te storten. 

Veel media-aandacht

Het nummer is in een paar dagen al ruim zestigduizend keer beluisterd op YouTube en enkele tienduizenden keren op muziekstreamingsplatforms. Radio 1, BNR, Radio 538 en andere zenders draaiden het nummer al. Regionale en landelijke media als Quote, Omroep BrabantBNN Vara en Dumpert schrijven over de carnavalskraker. Ovide Agency verzorgt pro-bono de pr voor de viral.

Het nummer is hieronder te beluisteren. 

Doneren aan Kika

Gelegenheidscollectief 9 Meloen bestaat uit Duco van Lanschot, Joris van Laarhoven en Tim de Waard, werkzaam in het bedrijfsleven en het onderwijs. Tegenover Quote zeggen de drie dat het nummer 'misschien wat hard en volledig op de man gespeeld is' en dat ze het nummer direct offline halen als Van Lienden negen miljoen naar KiKa overmaakt. De Waard belooft in dat geval naakt een bedanknummer in de tuin van Van Lienden op te nemen.

De Waard en Daniel Samana vormen samen het creatieve team Tim and Daan, dat eerder werkte voor o.a. n=5. Samana heeft de videoclip met deepfake gemaakt, laat Ovide Agency aan Adformatie weten.

De website van 9 Meloen roept luisteraars van de carnavalskraker op om negen euro of meer te doneren aan KiKa, een stichting op het gebied van kinderkankerbestrijding. Alle opbrengsten rondom het nummer gaan naar KiKa, aldus de initiatiefnemers. Zij nemen de productiekosten voor eigen rekening en delen een publiekelijk kasboek waar iedereen toezicht op kan houden. 

Adformatie publiceerde vorig jaar een analyse van hoe Sywert van Lienden blunderde op PR-vlak.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie