CNN start gratis, reclame-ondersteunde videodienst in Nederland

De videodienst is volgens CNN een combinatie tussen streaming en tv en toont korte videoclips.

Een CNN-verslaggever
Afbeelding: Shutterstock

Nieuwsuitgever CNN start zijn gratis, advertentie-ondersteunde streaming televisiekanaal CNN Fast per direct in Nederland en andere Europese landen. CNN Fast toont videoclips van drie tot zes minuten over 'belangrijk nieuws, sport, milieu, entertainment en zakennieuws'. Volgens CNN is Fast als 'mix van nieuws- en lifestyle-content' een aanvulling op andere kanalen die CNN-content verspreiden.

Advertentiemodel

Deze zogeheten connected tv (CTV) dienst levert CNN geld op via advertenties die aan de kijker getoond worden. CNN meldt niet hoeveel reclames de kijker kan verwachten en hoe lang de reclames duren. Wel zegt het bedrijf: 'Naast het bereiken van nieuwe doelgroepen, biedt CNN Fast meer mogelijkheden voor commerciële partners door de beschikbaarheid van nieuwe advertentieformats en gerichtere doelgroepenbenadering.'

Smart-tv of app vereist

De consument heeft een smart-tv van LG (Channels-platform) of Rakuten TV-app nodig om CNN Fast te kunnen bekijken. In juni debuteert CNN Fast ook op Samsung TV Plus, het streamingplatform dat geïnstalleerd is op moderne Samsung-televisies. CNN Fast is al langer beschikbaar in de Verenigde Staten, waar consumenten de dienst alleen kunnen bekijken via Samsung TV Plus en Pluto TV. 

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat CNN Fast niet door iedereen te bekijken was. Dat is onjuist. Consumenten hebben er wel een app van een andere partij voor nodig.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie