De ongemakkelijke kerstgroetjes van Hugo de Jonge

Opmerkelijke kerstfoto's van vicepremier Hugo de Jonge - gemaakt voor het AD - worden sinds gisteren veelvuldig gedeeld op Twitter.

Carmen van Alebeek / @CVanAlebeek

Tja, ga er maar aan staan: dan heb je op dit moment al één van de moeilijkste banen van ons land (op premier Rutte na dan) en dan word je ook nog eens belachelijk gemaakt op Twitter. Opmerkelijke kerstkiekjes van vicepremier Hugo de Jonge worden sinds gisteren veelvuldig gedeeld op het microblog. De ongemakkelijkheid en ijdeltuiterij straalt er vanaf. Ook zijn vrouw prijkt op de plaatjes, die werden gemaakt voor een interview met het AD. 

Hoewel duidelijk is dat de foto's een warme kerstsfeer moesten uitstralen, wil dat niet helemaal lukken. Op één van de beelden is te zien hoe De Jonge, die onlangs het lijsttrekkerschap van het CDA aan de wilgen hing, iets opschrijft. Maar als je beter kijkt is te zien dat de pen nog is ingeklikt en het papier een plastic mapje is. De actiefoto die de fotograaf en De Jonge voor ogen hadden, komt - op z'n zachtst gezegd - niet zo goed uit de verf.

Horrorfilm

Op een ander geënsceneerd plaatje zien we De Jonge zittend achter de piano, maar zijn vingers raken het instrument niet. Zijn hoofd is een kwartslag gedraaid en lijkt daardoor niet bij zijn lichaam te horen. Het beeld heeft daarmee eerder wat weg van een scène uit een horrorfilm dan van een gezellige kerstfoto. Al helpt die lach als een boer met kiespijn ook niet mee. Logisch dus, dat half twitterend Nederland over elkaar heen buitelt en met meedogenloze photoshop-varianten komt.

Enne, zo bont als Thierry Baudet het maakte in een grijs verleden - toen hij een foto van zichzelf verspreidde terwijl hij naakt aan de rand van een zwembad lag - maakt Hugo het (goddank) niet. 

Fijne dagen, met de kerstgroetjes van Hugo. (En wel even naar beneden scrollen!)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie