Advertentietopvrouw van NBCUniversal wordt nieuwe ceo van Twitter

Topvrouw Linda Yaccarino zou over zes weken beginnen, zo claimen bronnen. Twitter-eigenaar Elon Musk gaat haar inwerken.

Linda Yaccarino
Afbeelding: NBCUniversal

Update: Yaccarino en Musk hebben bevestigd dat eerstgenoemde start als nieuwe ceo van Twitter.

Linda Yaccarino, die leiding geeft aan de advertentietak van entertainmentgigant NBCUniversal, lijkt de nieuwe ceo van Twitter te worden. Dat melden Amerikaanse media uren nadat Twitter-eigenaar en -ceo Elon Musk had aangegeven dat hij een nieuwe vrouwelijke ceo gaat inwerken. Zij start over zes weken. Musk en Yaccarino hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

'CMO's respecteren Yaccarino'

Yaccarino geeft als hoofd van de advertentieafdeling van NBCUniversal leiding aan tweeduizend collega's, die jaarlijks miljarden dollars aan advertentie-inkomsten binnenhalen. Sinds 2011 - het jaar waarin Yaccarino is gaan werken bij NBCUniversal - heeft het team meer dan honderd miljard dollar aan advertentiegelden gegenereerd. Ze is daarom een gerespecteerd persoon binnen het enorme entertainmentbedrijf, schrijven media. Haar huidige werkgever is uiteraard ook lovend. 'Yaccarino heeft de advertentiebusiness opnieuw ontworpen voor de 21ste eeuw', staat op haar bedrijfspagina.

De advertentie- en marketingtopvrouw is ook door verschillende (vak)media uitgeroepen tot één van de tien belangrijkste personen in advertising en televisie. Volgens techwebsite The Verge respecteren veel CMO's Yaccarino om haar staat van dienst, aanpak en zakelijke karakter.

De NBCUniversal-topvrouw presenteert naar verwachting aanstaande maandag weer voor adverteerders. Dat zou de reden zijn dat zij en Twitter-eigenaar Musk nog niets hebben losgelaten over haar vermoedelijke nieuwe baan. Haar vertrek communiceert ze vermoedelijk op een onbekend moment na de presentatie.

Negatieve polluitkomst

Musk kocht Twitter in oktober 2022 en nam direct het roer over als ceo. Hij ontsloeg ruim de helft van het personeel (inclusief de vorige ceo), verruimde de vrijheid van meningsuiting en maakte verschillende functies alleen toegankelijk voor betalende gebruikers. Een deel van de adverteerders vertrok vanwege brand safety-zorgen. Naar aanleiding van een Twitter-poll die uitwees dat een meerderheid van de gebruikers liever een nieuwe ceo ziet aantreden, startte Musk zijn zoektocht. Yaccarino lijkt zich over een paar weken te mogen focussen op de dagelijkse business, waar Musk zich meer gaat richten op technische vernieuwingen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie