Online Radio Awards 2019 voor Kink, Domien Verschuuren en podcast Man Man Man

Sjors Fröhlich is Online Radio Ambassadeur 2019.

Kink is uitgeroepen tot ‘Beste Online Radiostation' tijdens de OnIine Radio Awards 2019, vandaag in Beeld en Geluid in Hilversum. Qmusic-dj Domien Verschuuren won twee prijzen: de award voor Beste Presentator en Beste Podcast voor ´Man Man Man, de podcast´.

Kink keerde afgelopen winter terug als online muziekstation met een lange historie. Tussen 1995 en 2011 was de alternatieve zender, onder de naam Kink FM, ook al te horen via internet, kabel, satelliet. Kink liet de andere genomineerde stations Grand Prix Radio, 40UP Radio, 192 Radio en Olympia Radio achter zich.

Kink is volgens de jury is al binnen enkele maanden na de lancering een belangrijke inspirator geworden van nieuwe alternatieve muziek in Nederland. 'Een station dat muzikale voorlichting geeft en de luisteraars weet te inspireren.'

De jury noemt dubbele winnaar Domien Verschuuren een 'veelzijdig presentator die in zijn podcast tot bloei komt en zijn luisteraars blijvend aan zich weet te binden'.

Online Radio Ambassadeur 2019: Sjors Fröhlich

Eerder deze week werd al in het NPO Radio 1-programma De Perstribune bekendgemaakt dat BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich de award voor ‘Online Radio Ambassadeur 2019’ uitgereikt krijgt voor zijn inzet op het gebied van radio innovatie en podcasting. 

De jury: ‘Als presentator van het radioprogramma Stand.nl wist Sjors Fröhlich al snel hoe belangrijk interactiviteit met luisteraars is. Hij durft met zijn kleine station grote stappen te nemen op het gebied van podcasting en radio innovatie. Hij zette al vroegtijdig de mogelijkheden van de smart speaker in. Begin dit jaar won hij ook al terecht een Marconi Award voor zijn SMART Radio-project. Een persoonlijkheid die met BNR het medium radio durft te vernieuwen.’    

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie