Live online radio: 538 bovenaan in maart

NLO brengt sinds vorige maand online audiobeluistering in kaart.

Beeld: NLO

De online stream van Radio 538 werd in maart ruim 2,2 miljoen keer 'gestart' en daarmee is de zender wederom de populairste in live online beluisteren, blijkt uit de deze week gepubliceerde NLO Streaming Audio Standaard. 

Sinds vorige maand brengt NLO de online audiobeluistering in kaart, zodat voor alle zenders vergelijkbare cijfers gerapporteerd worden. NLO werkt daarvoor samen met Triton Digital, die via een streaming meetservice de industriestandaard biedt voor gevalideerde online audiodata.

 

 

 

In de ranglijst staat NPO Radio 2 op een tweede plaats met ruim 1,8 miljoen streamstarts, vlak daarachter staat Qmusic. Radio 10, Sky Radio en NPO Radio 1 hadden alle drie ook boven de miljoen streamstarts in maart. In het gemiddeld aantal actieve streams (GAAS) staat Radio 538 (Talpa Network) ook op 1. 

Vorige maand stond bij de eerste meting 538 ook bovenaan. In de online lijst blijken ook themazenders als Radio 10 60's & 70's hits en Qmusic Non-Stop populairder.

De cijfers zijn gebaseerd op het weekgemiddelde van maandag 00:00 uur tot zondag 24:00 uur. Voor alle cijfers geldt dat het gemiddelden per week zijn in de maand maart.

Marc Adriani, directeur Radio Talpa Network, constateert dat het afgelopen jaar de luisterplaats van veel luisteraars is verplaatst van de auto naar huis. 'Dat heeft gezorgd voor een verschuiving in de markt.'

De traditionele luistercijfers geven een ander beeld. In de meting met dagboekjes - die binnenkort verdwijnt in het nieuwe geïntegreerde bereiksonderzoek NMO - zijn NPO Radio 2 en Qmusic de meest dominante zenders in marktaandeel. 

Alle cijfers van de NLO Streaming Audio Standaard staan hier.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie