Maandbereik TikTok stijgt in mei naar 31 procent onder jongeren

Ook stijging zichtbaar onder 25-plus.

YouTube

Het online bereik van sociale media platform TikTok is in mei 2020 gestegen naar 31,1 procent onder jongeren van 13 tot en met 24 jaar. In totaal bezochten nagenoeg 2 miljoen personen de website en/of app van TikTok in mei, zo blijkt uit bereiksonderzoek GfK DAM (1.988.000 personen van 13 jaar en ouder).

Advertentie
advertisement

Het hoogste bereik wordt behaald in de jongste doelgroep, maar de stijging in gebruik is ook onder 25 plussers zichtbaar. Opvallend is ook dat het merendeel van de bezoeken door vrouwen was. In de jongste doelgroep was dat zelfs 70 procent.

Sinds het begin van het jaar stijgt het bereik elke maand en hebben meer dan 3,2 miljoen personen de website en/of app van TikTok bezocht. 

Het maandbereik van Instagram (79 procent) en Snapchat (48 procent) is onder 13-24 jarigen nog hoger, maar TikTok heeft de sterkste stijging.

GfkDAM

Totaallijst

In de totaallijsten is in mei in de top nauwelijks iets veranderd. Google en Facebook en de verschillende onderdelen daarvan blijven de lijst domineren. Google en Google Search staan bovenaan, Facebook steeg een plaats naar plek drie ten koste van YouTube.

Op mobiel staat WhatsApp bovenaan, voor Google en Facebook.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie