Marc Vangeel weg als ceo TMG, Rien van Beemen (NRC) volgt hem op

Vangeel met Peter Vandermeersch voor Mediahuis naar Ierland.

Marc Vangeel (l.) en Rien van Beemen

Marc Vangeel vertrekt als ceo bij Telegraaf Media Groep (TMG). Hij gaat samen met Peter Vandermeersch vanaf september de Ierse krantengroep Independent News leiden. De Vlaamse uitgever Mediahuis is daar sinds kort eigenaar van. Vandermeersch is nu nog hoofdredacteur van NRC, maar kondigde begin dit jaar zijn vertrek aan.

Binnen Mediahuis wordt nu geschoven met de CEO’s. Rien van Beemen – nu topman bij NRC Media – volgt Vangeel op bij TMG. Van Beemen leidt NRC sinds eind 2013. Daarvoor was hij er anderhalf jaar directeur online.


Dominic Stas, sinds 2017 CEO van Mediahuis Limburg, volgt op zijn beurt Rien van Beemen als CEO van NRC op. Binnen Mediahuis Limburg tenslotte wordt de komende periode gezocht naar een opvolg(st)er om de Nederlands-Limburgse organisatie verder te leiden.

De benoemingen moeten nog wel langs de verschillende ondernemingsraden.

Binnen Mediahuis blijven NRC en TMG ook na deze benoemingen aparte entiteiten als het gaat om de journalistiek en sales.

Vangeel

Marc Vangeel werd in de zomer van 2017 CEO van TMG toen Mediahuis definitief eigenaar was geworden van het mediaconcern na een biedingsstrijd met John de Mol. De Belg heeft lange ervaring als directeur bij verschillende onderdelen van Mediahuis.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie