Mediahuis koopt Radio Veronica van Talpa Network

De uitgever van NRC en Telegraaf lijft daarnaast het radiobedrijf RadioCorp in, bekend van de merken 100% NL, Slam! en Sunlite.

Radio Veronica schrijft inmiddels groene cijfers onder Rob Stenders en Caroline Brouwer
Credits: Radio Veronica, Ben Houdijk

Radio Veronica wisselt van eigenaar. De radiozender wordt door Talpa Network verkocht aan Mediahuis groep. Radio Veronica zal een belangrijke rol gaan spelen in de audio-ambities van Mediahuis, dat ook het radiobedrijf RadioCorp inlijft, bekend van de merken 100% NL, Slam! en Sunlite. Mediahuis was al eigenaar van de FM-radiozender Sublime.

De aanleiding voor de verkoop was een advies van de Autoriteit Consument en Markt voor de aanstaande FM-frequentieveiling. Er mochten nog slechts drie FM-kavels in handen zijn van één eigenaar, volgens de marktwaakhond.

Het advies werd door het ministerie van Economische Zaken overgenomen, waardoor Talpa één van haar vier radiomerken in de verkoop moest doen. Naast Radio Veronica had het Sky Radio, Radio 538 en Radio 10 in zijn FM-portefeuille.

Meer zekerheid merk

Veronica heeft een optimale uitgangspositie, stelt Paul Römer, managing director Radio & Televisie Talpa Network: 'De zender is na 63 jaar nog altijd één van de belangrijke spelers in het radiolandschap met een onderscheidende muziekprofilering, prachtige programmering en toonaangevende activaties als de Top 1000 Allertijden en Veronica Express.' 

Römer zegt blij te zijn dat met deze wisseling van eigenaar er meer zekerheid voor Radio Veronica is over de toekomst van het merk.

De verkoop moet nog wel een formele hobbel nemen, en dat is het advies van de Ondernemingsraad. Het adviestraject moet zijn afgerond voor de geplande start van de FM-frequentieveiling, tot die tijd blijft Radio Veronica onder de vlag van Talpa Network te beluisteren.

Radio Veronica is per januari 2017 onderdeel van Talpa Network. Sinds juni 2020 is de zender onder leiding van zendermanager Rob Stenders en Creative Lead Caroline Brouwer (foto). 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie