Mediahuis wil NDC overnemen

De twee uitgevers voeren overnamegesprekken.

NDC

Mediahuis wil zijn positie op de Nederlandse nieuwsmediamarkt verder vergroten en voert ’vergaande onderhandelingen’ over de overname van NDC Mediagroep. 

NDC geeft onder meer Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en tientallen regionale nieuws- en weekbladen uit. Het Vlaamse Mediahuis is in Nederland eigenaar van onder meer De Telegraaf, NRC en verschillende regionale nieuwsmedia.

NDC is nu in handen van FB Oranjewoud en JM Fonds. Tot dusver verlopen de gesprekken constructief, melden Mediahuis en NDC in een gezamenlijke verklaring. Hoe ver de onderhandelingen zijn, maken de partijen niet bekend.

In zwaar weer

NDC mediagroep kwam in februari met een bericht dat het bedrijf in zwaar weer verkeert. Directeur Pier Baarsma zei dat de uitgever wordt verkocht als NDC 'niet binnen twee jaar kan aantonen zelfstandig verder te kunnen'. Dat lijkt nu eerder te gebeuren. Het aantal abonnees loopt terug, er zijn te hoge kosten en de advertentiemarkt blijft moeilijk. De forse investeringen die zijn gedaan hebben onvoldoende effect. 

 


 

Eerdere problemen

Zeven jaar geleden zat NDC Mediagroep ook in zwaar weer. Onder algemeen directeur Dina Boonstra werd toen zwaar gereorganiseerd, de schuldenpositie afgebouwd en er kwam weer omzetgroei. Er was zelfs ruimte voor acquisities als Boom Uitgevers Nieuwsmedia, een videoproductiebedrijf en een communicatiebureau. Nu ziet het er opnieuw niet goed uit voor NDC.

Match

Voor Mediahuis zouden de titels van NDC een goede match zijn: de regiotitels uit het hoge noorden zijn een goede aanvulling in bereik op de regio's Limburg, Noord- en Zuid-Holland waarin de uitgever nu met regionale kranten actief is.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie