Metro komt niet meer terug in print

Coronacrisis betekent definief einde voor papieren editie, online gaat Metro door.

Credits: Metro

Dagblad Metro komt definitief niet meer terug in print. Door de coronacrisis werd het laatste gratis dagblad van Nederland al sinds 19 maart niet meer gedrukt. Omdat de NS minder treinen laat rijden en er minder mensen op stations rondlopen, was het ‘niet rendabel en duurzaam om Metro uit te brengen’. Nu heeft Mediahuis Nederland besloten dat de printeditie helemaal geschrapt wordt. Online gaat Metro wel door.

Laatste gratis printdagblad

Metro verscheen voor het eerst in juni 1999. Het Telegraafconcern lanceerde daarop concurrent Spits. Gratis verspreide dagbladen waren toen populair. Andere initiatieven waren later De Pers en DAG, maar die flopten. In 2012 nam Telegraaf Media Groep (nu Mediahuis Nederland) het dagblad over. Twee jaar later werd Metro samengevoegd met Spits en ging de krant onder de naam Metro door. 

Door de groei van mobiel werd Metro de afgelopen jaren minder relevant als krant in het openbaar vervoer. Met het schrappen van de printversie komt er een einde aan de gratis printdagbladen in Nederland.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie