Nederlandse creatieve industrie in officiële programma SXSW

De Nederlandse creatieve industrie maakt volgend jaar voor het eerst deel uit van het officiële programma van South by Southwest (SXSW).

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Nederlandse internetbedrijven en designers zullen zich zowel op de trade show als in een speciaal Nederlands programma presenteren aan de ruim 60.000 congresbezoekers. Het is tevens de eerste keer dat er een officiële Nederlandse SXSW Music Showcase wordt georganiseerd, waarbij onder de naam Dutch Dance Day uitsluitend talentvolle Nederlandse dj&;s optreden.

Het jaarlijkse SXSW festival en congres over muziek, film en technologie, zal van 7 tot 16 maart voor de 28ste keer plaatsvinden in Austin, Texas. De laatste jaren is SXSW uitgegroeid tot een lanceerplatform voor succesvolle internetbedrijven als Twitter en Foursquare.  Fortune noemde SXSW ‘the single best place in the creative innovation world to build relationships and get to know people.’ Een team van Nederlandse organisaties uit de muziek, creatieve industrie en het bedrijfsleven stelt in samenwerking met de organisatoren van SXSW een programma samen onder de naam SXSW-NL, waarmee Nederland als voorloper van innovatie en creativiteit wordt gepromoot.

In een eigen &;Holland Huis&;, genaamd de Dutch Base, organiseert een groep Nederlandse artiesten, dj&;s, designers en internetondernemers een gevarieerd programma, bestaande uit hackathons (programmeerwedstrijden), netwerkbijeenkomsten en meet ups met internationale gasten, tot live webcasts, optredens en twee avonden gewijd aan Nederlandse dancemuziek. Ook heeft Nederland eenstand, de Dutch Booth, die zal  worden gevuld door designers (die zijn geselecteerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) en kansrijke Nederlandse internetbedrijven.

In 2013 reisden bijna driehonderd Nederlanders af naar Austin en komend jaar wordt een record aantal Nederlandse deelnemers verwacht. Geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij de delegatie via de.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie