Papierstaking Finland treft Nederlandse magazines

Einde aan staking nog niet in zicht, druk op de drukpersen.

Shutterstock

Door een staking in Finland wordt de druk van veel Nederlandse tijdschriften bemoeilijkt. Papierfabriek United Paper Mills kampt met stakende werknemers over nieuwe arbeidsvoorwaarden en er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de staking. 

De medewerkers zijn onder leiding van vakbonden sinds 1 januari 2022 aan het staken. Daardoor komt het transport niet op gang en blijft een boot die het papier vervoert in de haven liggen. Volgens de vakbonden duren de stakingen tot 22 januari 2022, tenzij een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst wordt bereikt.

Onder meer Hearst Netherlands en de bladen van de ANWB worden nu getroffen door de papierstaking. Volgens een bericht op Quote, dat zelf ook de dupe is, zouden alle bestellingen de komende twee maanden 63 dagen op kunnen schuiven. Dat zegt directeur Ronald van Rossum van drukkerij Senefelder Misset. 'We kijken nu met uitgevers naar oplossingen, zoals het tijdelijk verlagen van de oplage van de februari- en maartnummers, of het schrappen van pagina's.'

Ook Trusted Media, het bedrijf van Sjuul Paradijs, heeft last van de staking in Finland. Maar de uitgever meldt aan Adformatie dat er andere wegen zijn gevonden en dat het februarinummer van magazine Ditjes en Datjes gewoon uitkomt op ander formaat en ander papier.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie