Philippe Remarque stopt als hoofdredacteur Volkskrant en wordt journalistiek directeur Persgroep

Hij was negen jaar hoofdredacteur.

Philippe Remarque
YouTube

Philippe Remarque wordt per 1 september benoemd tot journalistiek directeur van de Persgroep voor zowel België als Nederland. Door deze benoeming stopt Remarque na ruim negen jaar als hoofdredacteur van de Volkskrant.

In zijn nieuwe functie geeft Remarque vorm aan de journalistieke kwaliteit en koers van de onderneming en komt hij in de groepsdirectie. Hij moet vooral de digitalisering van de journalistiek in goede banen te leiden. 

Naast journalistiek directeur wordt Remarque ook directeur-uitgever van de titels de Volkskrant, Trouw en Het Parool in Nederland. Erik van Gruijthuijsen, nu directeur journalistiek van de Persgroep Nederland, wordt directeur-uitgever van ADR Nieuwsmedia, de groep met AD, zeven regionale titels en videobedrijf MyChannels.

Philippe Remarque: 'Het is de taak van onze generatie om de journalistiek het digitale tijdperk in te loodsen, met behoud van inhoud en kwaliteit. De uitgever speelt daarbij een cruciale rol, heb ik gemerkt. Ik wil met de redacties de kansen van de digitalisering grijpen, valkuilen vermijden en nieuwe wegen inslaan. Door ICT, data en journalistiek slimmer te combineren, wil ik bijdragen aan de groei van het aantal lezers.'

Advertentie
advertisement

De procedure voor het benoemen van de nieuwe hoofdredacteur wordt op korte termijn in gang gezet. Remarque blijft de Volkskrant leiden tot 1 september. 

Eerder dit jaar werd bekend dat hoofdredacteur Peter Vandermeersch vertrekt bij NRC.

Advertentie