Qmusic en NPO Radio 2 marktleiders, Kink blijft stijgen

Zomerluistercijfers: NPO Radio 1 doet het goed. Streaming audio: 538 bovenaan.

123RF

NPO Radio 1 en Kink zijn in de zomermaanden juli en augustus procentueel het meest gestegen volgens de nieuwste meting van NLO/GfK in de commerciële doelgroep 20-49. Dankzij de sportzomer gaat NPO Radio 1 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met een index van 130 omhoog naar een marktaandeel van 3,0 procent. Kink gaat van 1,3 naar 1,6 procent (index 123).

Bovenin is er progressie voor marktleider Qmusic, dat uitkomt op 19,4 procent. Ook Radio 10 stijgt in marktaandeel naar 10,0 procent. Het nieuwe Radio Veronica weet eveneens te stijgen. Dat geldt ook voor 100%NL, NPO Radio 5 en BNR. 

Advertentie
advertisement

10+

In 10+ zien we ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar dat marktleider NPO Radio 2 inlevert en Qmusic dichterbij komt. Verder is er 'winst' voor Radio 10 en Sky Radio, NPO Radio 1, Kink (index 150), BNR en NPO Radio 5.

julaug21

Digitaal

De cijfers van de NLO Streaming Audio Standaard augustus werden vorige week al bekend. 538 is daar sinds het begin van de meting marktleider. In augustus staat de zender bovenaan met ruim 1,5 'gestarte sessies'. NPO Radio 2 staat tweede en Qmusic derde.

De hele lijst staat hier.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie