Help om kinderen van kanker te genezen en strijd mee!

Radio 538 zet zich met Missie 538 in voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Ook dit jaar komt Radio 538 in de week voor Kerst weer met de grootschalige actie Missie 538 en staat de programmering volledig in het teken van het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het Prinses Máxima Centrum.

Het geld dat wordt opgehaald, wordt gebruikt voor de komst van een speciale clean room waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee wordt de overlevingskans van kinderen vergroot, met minder schade op de lange termijn.


Coco Hermans, Radio Director 538: “Toen we vorig jaar streden voor onder meer een 3D echoapparaat voor het Prinses Máxima Centrum, hebben we ervaren wat dit losmaakte en haalden we met elkaar in nog geen twaalf uur tijd het dubbele streefbedrag op! De hoeveelheid verhalen van onze luisteraars die geraakt werden, de uiteindelijke opbrengst en hartverwarmende reacties van betrokken ouders hebben ons doen besluiten ‘Missie 538’ dit jaar volledig in te zetten voor het Prinses Máxima Centrum. Het centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Daar dragen wij met onze eigen missie graag een steentje aan bij.”

Rob Pieters, kinderoncoloog en medisch directeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie: “We vinden het heel bijzonder dat Missie 538 helemaal in het teken staat van het Prinses Máxima Centrum en Radio 538 zo bijdraagt aan het bereiken van onze belangrijke missie. Het is van groot belang en noodzaak om de behandeling en kwaliteit van leven van kinderen met kanker in Nederland nóg verder te kunnen verbeteren. Want jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker en overlijdt nog steeds één op de vier kinderen met kanker.”

Bekijk hieronder de video waarin Rob Pieters uitlegt waar alle opgehaalde donaties naartoe gaan en waarom dat zo belangrijk is dat we zoveel mogelijk geld ophalen:

Bied mee!

VakantieVeilingen, onderdeel van Talpa eCommerce, verzorgt dit jaar alle veilingen voor Missie 538. Op de Missie 538 veilingpagina staan nu al ruim 40 unieke veilingen live en tijdens de missie zullen hier nog meer veilingen aan worden toegevoegd. De populairste veiling tot nu toe is het Formule F1 Dutch GP pakket inclusief meet & greet met Robert Doornbos. Maar ook op een kijkje achter de schermen bij VI en een gesigneerd Feijenoord- of Ajaxshirt wordt flink geboden. Alle opbrengsten van deze veilingen gaan naar het Prinses Maxima Centrum.

Ga naar https://www.vakantieveilingen.nl/veilingen/missie-538 om de veilingen te bekijken en mee te bieden voor het goede doel.

Doneren

Ook jij kunt je steentje bijdragen! Speciaal voor bedrijven hebben we 3 donatiepakketten gemaakt: Donatie pakketten
Daarnaast kun je ook een eigen actie starten of doneren: Start een actie/ Doneer nu

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →