Taylor Swift wereldwijd én in Nederland populairst op Spotify

Spotify maakt zijn jaarlijkse statistieken over artiesten bekend.

Taylor Swift
Afbeelding via Shutterstock

Taylor Swift was afgelopen jaar in Nederland de populairste artiest op Spotify. De Amerikaanse zangeres was ook wereldwijd de meest gestreamde artiest, maakte het muziekplatform woensdag bekend. Stiekem van Maan en Goldband was dit jaar in Nederland het populairste nummer, wereldwijd was die eer voor Flowers van Miley Cyrus. In Nederland staat dat nummer op plek twee.

Blij met lokale artiesten

Na Swift waren The Weeknd en Boef op respectievelijk plaats twee en drie de populairste artiesten in Nederland. Wereldwijd was het elf jaar geleden dat er een vrouwelijke artiest op nummer een stond, in 2012 was Rihanna de meest beluisterde artiest op Spotify. Opvallend is dat de tien populairste artiesten in Nederland voor de helft bestaat uit acts van eigen bodem. 'We zien veel lokale artiesten, daar zijn we blij mee', zegt Antoine Monin van Spotify. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal streams van Nederlandse artiesten met 7 procent gestegen.

Alle kanten op

De genres bij de populairste nummers in Nederland gaan alle kanten op. Na Stiekem en Flowers is plek drie vergeven aan Engelbewaarder van Marco Schuitmaker. In de top tien staan verder nummers als Ladada (Claude), Tattoo (Loreen) en Paracetamollen (Flemming). Stiekem staat volgens Spotify ook bij de tien best beluisterde nummers in België. Vorig jaar was Antoon in Nederland de meest beluisterde artiest op Spotify.

(Bron: ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie