Viral van de week: thuiswerken volgens Apple

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Thuiswerken! Of je er nu een hekel aan hebt of nooit meer wat anders wilt, het is een dagelijkse realiteit geworden voor velen van ons. En op die relevantie speelt Apple deze week uitstekend in, met een nieuwe aflevering over hun “Underdogs”. Dit is het diverse groepje kantoorslaven dat ondanks stevige tegenslagen efficiënt samenwerkt dankzij allerlei Apple-producten. Je herinnert je misschien de eerste aflevering nog wel, waarin de hoofdrolspelers in allerijl een pitch meeting voorbereiden met hun onbereikbare baas Vivienne.   

Apple toont deze week een scherpe blik op de nieuwe realiteit, met een nieuwe Underdogsvideo: “The whole working-from-home thing”. In het filmpje van bijna 7 minuten zitten alle kantoorslaven thuis en communiceren ze via e-mail, videocall en telefoon. Ondertussen lopen ze tegen alle denkbare beperkingen van het thuiswerken aan. Huilende baby’s, vage briefings, stroperige brainstorms, werkplekken die verre van ideaal zijn… ze passeren allemaal de revue, in een hilarische opeenvolging van problemen die je doen lachen én huilen. 

Advertentie
advertisement

Uiteindelijk worden al deze problemen uiteraard overwonnen dankzij de tussenkomst van Apple. Te moe om je kinderen een verhaaltje voor te lezen? Dan doet Siri het. Moet je een bepaald stukje informatie doorsturen, maar heb je het alleen op papier? Gebruik de scanner in je iPhone. En moet je even wat meten maar heb je geen meetlat in de buurt? Dan kan dat ook met je iPad. Dit alles zie je gebeuren op een vlotte, niet geforceerde manier: je hebt bijna niet het gevoel dat je naar reclame zit te kijken. 

Apple laat met deze commercial zien dat ze perfect begrijpen waar hun doelgroep het op dit moment lastig mee heeft: samenwerken en communiceren op afstand, en de work-life balance bewaken. Problemen die - in theorie tenminste - perfect op te lossen zijn met een Apple-product. Een mooi stukje reclame dat je eerst doet lachen en dan aan het denken zet! 

Apple - The whole working-from-home thing

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie