Viva publiceert Anybody-special 

De rubriek waarin naakte lichamen worden besproken was 30 jaar onderdeel van het weekblad dat afgelopen week voor het laatst verscheen.

Viva publiceert Anybody-special 
Studio Dorien Franken

Uitgeverij DPG Media publiceert een special als eerbetoon aan de welbekende rubriek Anybody, waarin de foto's van naakte lichamen besproken worden. De rubriek was 30 jaar onderdeel van weekblad Viva, dat afgelopen week voor het laatst verscheen. Het concept en design van de uitgave is verzorgd door Studio Dorien Franken, dat voorheen Designtree heette.

De rubriek Anybody toont het menselijk lichaam zoals het is, ongeacht gender, afkomst of seksuele voorkeur. De rubriek stond bekend als ‘een podium voor de omarming van het menselijk lichaam’.

Advertentie
advertisement
Viva publiceert Anybody-special 
Viva publiceert Anybody-special  Studio Dorie Franken

Inhoud en oplage

Viva maakt bekend dat de special 16 pagina's telt, een oplage heeft van circa 340.000 exemplaren en meegestuurd wordt met vrouwentitels zoals Libelle, Margriet, Flair en Viva zelf.

De speciale uitgave bevat volgens Viva naast de herkenbare zwartwit beelden van fotograaf Elisabeth van Dorp, ook columns van onder meer Debby Gerritsen (Viva) en Hilmar Mulder (Libelle), die terugblikken op hun persoonlijke herinnering aan Anybody. De hoofdredactie was in handen van Wim Spijkers. Studio Dorien Franken zegt volledige creatieve vrijheid te hebben gekregen voor het concept en design van de uitgave.

Viva publiceert Anybody-special 
Viva publiceert Anybody-special  Studio Dorien Franken

Positieve verandering

Dorien Franken betitelt Anybody als een tegengeluid in een tijd waarin mensen zich spiegelen aan het ideale Instagram-plaatje. ‘Omdat ik me graag inzet voor projecten die bijdragen aan positieve verandering, past deze opdracht perfect bij mij.’ 

Lees ook: DPG Media staakt Viva en submerken

Dorien Franken
Dorien Franken Foto: Jerome de Lint

Plaats als eerste een reactie

Advertentie