Zangeres Karsu is Harper's Bazaar Woman of the Year

Magazine geeft award aan vrouwen die zich inzetten voor anderen en hun stem en talent gebruiken om mensen te raken.

Fotograaf Rachel Ecclestone

Zangeres Karsu Dönmez is woensdag in het Stedelijk Museum in Amsterdam uitgeroepen tot Woman of the Year 2023, een award van mediamerk Harper's Bazaar (Hearst Netherlands). Ze krijgt de prijs voor haar inzet voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië begin dit jaar.

'Karsu was de vrouw die met haar stem het verdriet dichterbij bracht en talloze mensen mobiliseerde om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving. Ze werd hét gezicht van de hulp aan Turkije en Syrië. Ze haalt fondsen binnen, staat met haar Karsu Foundation de slachtoffers bij en zet zich met haar talenten in voor de verbinding van mensen over de hele wereld. Haar aanstekelijke energie staat symbool voor de verbindingskracht en liefde die nodig zijn in de wereld, júíst dit jaar', stelt de adviesraad van de award.
 

De andere winnaars zijn Willemijn Verloop (Internationaal), Tess van Zalinge (Rising Star), Tania Kross (Oeuvre) en Corinne Goddijn-Vigreux (Business). Eloise en Laurentien van Oranje wonnen de Publieksprijs. Het thema van dit jaar was verbinding. 'In een tijd van politieke en maatschappelijke onrust en zorgwekkend oorlogs- en natuurgeweld is het belangrijk de verbinding te blijven zoeken en mensen en culturen bij elkaar te brengen.' 

De Women of the Year Adviesraad heeft gekeken naar vrouwen die zich inzetten voor anderen en hun stem en talent gebruiken om mensen te raken en dichter bij elkaar te brengen. 

Iedere week nomineert Harper's Bazaar een Woman of the Week: een vrouw die een rolmodel is voor anderen en het verdient om in de spotlights te worden gezet. Aan het einde van het jaar wordt uit een selectie van deze genomineerden the Woman of the Year gekozen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie