Accell Group lijft bakfietsmerk Babboe nu volledig in

Accell had al een minderheidsbelang van 35 procent en neemt nu de rest van Velosophy, het moederbedrijf van Babboe, over.

Website Babboe

Fietsenbedrijf Accell Group lijft Velosophy, de Nederlandse moederonderneming van bakfietsmerk Babboe, helemaal in. Accell had al een minderheidsbelang van 35 procent en neemt nu de rest van Velosophy over.

Accell, moeder van merken als Batavus, Sparta en Koga, is al jaren betrokken bij Velosophy. Het merk Babboe werd ruim tien jaar geleden geïntroduceerd en is inmiddels Europees marktleider en actief in 22 landen. Velosophy houdt zich ook bezig met elektrische bezorgbakfietsen voor stedelijk gebruik, een snelgroeiende markt.

Advertentie

B-to-c én b-to-b

Topman Ton Anbeek van Accell zegt met deze overname een belangrijke volgende stap te zetten in de ‘urban mobility’-strategie van het  bedrijf. 'En we verstevigen onze positie op de markt van e-cargo fietsen.'

Accel Group richt zich daarbij niet alleen op consumenten, maar ook op bedrijven die pakketten, boodschappen en maaltijden in steden bezorgen.

Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Marketing en commercie versterkt

In maart van dit jaar maakte Accell Group bekend dat het Jeroen Hubert aanstelde als commercieel directeur. Niet lang daarna (mei) werd bekend dat Thecla Schaeffer werd aangetrokken om zich te ontfermen over de global marketingstrategie.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie