'Amazon start volgend jaar een Belgische webwinkel'

Amazon breidt in 2023 officieel uit naar België, meldt Business Insider op basis van een vertrouwelijk rapport.

Amazon is van plan om in 2023 een Belgische webwinkel te starten. Dat meldt Business Insider na het lezen van een vertrouwelijk rapport. De e-commercegigant start volgend jaar ook in een handvol andere nieuwe landen, te weten Chili, Nigeria, Zuid-Afrika en Colombia. 

Advertentie
advertisement

Volwaardige Belgische webwinkel

Niet bekend is wanneer in 2023 Amazon zijn Belgische webwinkel wil openen. De domeinnaam amazon.be lijkt op dit moment nog in handen van een ander bedrijf. Vlamingen kunnen al langer winkelen via Amazon.nl en pakketten thuis laten afleveren. Walen hebben al langer de optie om te winkelen bij Amazon.fr. Een volwaardige Belgische webwinkel lijkt tweetalig te worden en kan onder andere snellere bezorging bieden. 

Geruchten over een Belgische Amazon-webwinkel gaan al langer rond. Roeland Donker, country manager Amazon Benelux, kon de geruchten vorige week op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht niet bevestigen. Amazon heeft op moment van publicatie nog geen reactie gegeven naar aanleiding van de berichtgeving van Business Insider

Amazon.nl sinds 2020 op volle kracht

Amazon zet sinds 2020 groots in op Amazon.nl, dat in de zes jaar ervoor alleen digitale boeken verkocht. Donker gaf op de Webwinkel Vakdagen aan tevreden te zijn met de prestaties van de Nederlandse webwinkel. Bij de start in 2020 waren er vijfduizend partnerverkopers aangesloten. Dat zijn er nu tienduizenden. Amazon wil bovendien in de nabije toekomst een distributiecentrum in Nederland openen om pakketten van lokale partnerverkopers te verwerken. Dat gebeurt nu in Duitsland. 

Lees ook: Sijthoff Media neemt Business Insider Nederland over

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie