Bugaboo lanceert leaseconstructie voor kinderwagens

Bugaboo Flex wil voorzien in de wisselende behoefte van een gezin.

Bugaboo Flex

Bugaboo lanceert in Nederland Bugaboo Flex. Dat is een leaseservice waarmee consumenten producten van Bugaboo kunnen huren. Bugaboo zegt met de service op een duurzame manier te voorzien in de veranderende behoefte van ouders. Bugaboo: ‘Wij zijn het eerste Nederlandse merk gespecialiseerd in kinderwagens dat bijdraagt aan een duurzame deeleconomie.’ Klanten van Bugaboo Flex kunnen rekenen op een vervangend product of reparatie als dat nodig is.

Advertentie
advertisement

Kosten

Het leasebedrag is afhankelijk van het te huren product en de leaseperiode (vanaf zes maanden). Bugaboo geeft een rekenvoorbeeld: ‘De Bugaboo Fox, de meest verkochte kinderwagen van Bugaboo op dit moment, is te leasen voor 42,50 euro per maand bij een leaseperiode van twaalf maanden. Wisselen voor de afloop van de contractperiode naar een ander model kan voor 49,99 euro.’ Nieuw kost de Bugaboo Fox rond de duizend euro. Een jaar leasen kost dus min of meer de helft daarvan.

In Nederland is de dienst al gelanceerd, volgend jaar wordt Bugaboo Flex ook in andere landen worden uitgerold.

Niet voorop

Met het aanbieden van Bugaboo Flex zegt Bugaboo de levensduur van de producten te verlengen, omdat meerdere families gebruik maken van één product en het gerepareerd wordt wanneer een onderdeel niet meer voldoet. ‘Op deze manier hoeven er minder producten geproduceerd te worden wat direct een kleinere C02 voetprint oplevert.’

Bugaboo, dat sinds zijn oprichting in 1999 altijd bewuste keuzes gemaakt zegt te hebben, is aan de late kant met een sharing-concept. De deeleconomie is al jaren booming en kinderwagens (ook van Bugaboo), zijn al een tijdje te leasen via andere aanbieders, bijvoorbeeld Tiny Library en Go Wheely (sinds 2019).

Advertentie