CêlaVíta nieuwe partner Van Gogh Museum

De samenwerking begint in de maand van de aardappeloogst. Een week later opent de tentoonstelling: De aardappeleters, misser of meesterwerk?

CêlaVíta heeft zich voor zeker een jaar gecommitteerd aan het Van Gogh Museum. Vincent van Goghs beroemde schilderij De aardappeleters brengt het  merk en het Van Gogh Museum samen in een partnerschap. Dat gaat in september -  traditioneel de maand van de nieuwe aardappeloogst van start. Een week later opent de nieuwe najaarstentoonstelling De aardappeleters, misser of meesterwerk?.

Nieuwe generatie aardappeleters

In het partnerschap gaan CêlaVíta en het Van Gogh Museum op zoek naar manieren om 'de nieuwe generatie aardappeleters te inspireren en verbinden'. De activiteiten binnen de samenwerking zijn erop gericht om het belang van het behoud van het Nederlands cultureel erfgoed voor de huidige en toekomstige generaties te onderstrepen.

 

De aardappeleters: misser of meesterwerk?

Met het partnerschap draagt CêlaVíta onder andere bij aan de totstandkoming van de in het najaar te openen tentoonstelling De aardappeleters, misser of meesterwerk?, die vanaf vrijdag 8 oktober in het Van Gogh Museum te zien is. Het tafereel van een boerengezin aan een dis met aardappelen dat Vincent van Gogh in 1885 in het Brabantse Nuenen schilderde, is een van de hoogtepunten uit de collectie van het Van Gogh Museum, maar werd zeker niet altijd door iedereen als zodanig beschouwd.

De tentoonstelling zal in het teken staan van het ontstaansproces van De aardappeleters, Van Goghs toewijding en doorzettingsvermogen, de betekenis die het werk voor hem had en de kritiek die hij op het schilderij kreeg. Een selectie schilderijen, tekeningen, schetsen en brieven van Vincent van Gogh en werken van zijn tijdgenoten en inspiratiebronnen zoals Jozef Israëls en Anthon van Rappard vertellen het volledige verhaal achter het schilderij.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Coen Olde Olthof

"Doof uw inspiratie en verbeeldingskracht niet uit, wordt geen slaaf van het model." V. van Gogh

Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie