De chocoladefabriek met achtbaan van Tony’s Chocolonely gaat er komen

In Pakhuis De Vrede, op de grens Zaanstad–Amsterdam. Jaarlijks 500.000 bezoekers verwacht.

Een visual van de fabriek
Tony's

De mega-chocolodefabriek met achtbaan van Tony’s Chocolonely gaat er daadwerkelijk komen. Het chocolodedemerk heeft bekend gemaakt dat het een ‘prachtige, historische locatie’ heeft gevonden op de grens van Zaanstad en Amsterdam: Pakhuis De Vrede, aan het IJ/Noordzeekanaal.

In een interview met Adformatie maakte Henk Jan Beltman, chief chocolate officer, 2,5 jaar geleden bekend dat Tony’s plannen had voor een chocoladefabriek met een achtbaan er doorheen. Gisteren kon hij de definitieve plannen en locatie presenteren tijdens Tony’s FAIR, de jaarFAIRgadering van Tony’s Chocolonely in de Gashouder in Amsterdam.

 

Advertentie
advertisement

Twee nieuwe fabrieken

Op 13 november 2018 is Tony’s Chocolonely de eerste verplichting aangegaan tot aankoop van Pakhuis ‘De Vrede’, dat vroeger werd gebruikt voor de op- en overslag van granen en zaden, waaronder cacao.

De omliggende grond wordt straks ingericht als publiek park en er worden twee nieuwe fabrieken gebouwd voor het maken van chocolade en het produceren van repen. In die fabrieken zal volgens de volledig transparante Tony’s Open Chain-chocolade worden gemaakt en dit gehele proces is voor iedereen te zien.

Oog voor problemen

Het wordt een totaalbeleving, meldt de chocolademaker. In het Tony’s Chocolonely Chocolate Circus kunnen bezoekers alles leren en beleven over chocolade, de problemen in de cacao-industrie en wat Tony’s Chocolonely daaraan doet.

Jaarlijks wil Tony’s Chocolonely uiteindelijk 500.000 chocofans ontvangen. Met een ritje in de achtbaan door de fabriek hoopt Tony’s dat bezoekers ‘zo ondersteboven zijn van Tony’s missie, dat ze mee gaan doen om deze te realiseren’. Samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken is leidend in alles wat de impact organisatie doet.

In het rijksmonument Pakhuis ‘De Vrede’ zal het hoofdkantoor van Tony’s Chocolonely komen en waar 'voor iedereen de deur altijd open staat'. Het pand krijgt een openbaar karakter met restaurants, sportfaciliteiten en flexplekken voor impact-organisaties.

Een blije Henk Jan Beltman van Tony's
Een blije Henk Jan Beltman van Tony's

Reacties:

ella disselkoen
Er staat chocolode ipv chocolade in de eerste zin :)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie