De stille opmars van de NPO Radio 2 Ochtendshow

Het vertrek van een populaire dj hoeft niet altijd desastreus uit te pakken

123rf

De ochtendshow is wellicht de belangrijkste blikvanger van een radiozender. Daarom is er veel aandacht als er wisselingen optreden. En in sommige gevallen pakt dat slecht uit. Qmusic heeft er best lang over gedaan om na de scheiding tussen Mattie en Wietze een goed scorend alternatief op die plek te zetten. Frank Dane weet het verlies voor Radio 538 na het vertrek van Evers verrassend goed te beperken. En na het vertrek van Giel! bij 3FM is het in de ochtend nooit meer goed gekomen, alhoewel dat meer aan de zender ligt dan aan de vervanging (gezien succes van Domien in de middag bij Qmusic).

Advertentie
advertisement

Vertrek van Ekdom voortreffelijk opgevangen

Op 29 juni  2018 maakte Gerard Ekdom zijn laatste ochtendshow in de ochtend bij NPO Radio 2. Eén van de bekendste en populairste dj’s van Nederland vertrok naar Radio10. De zware taak om deze plek op te vullen kwam in handen van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Best een gewaagde keuze omdat het niet ‘de grote namen’ waren, zeker Roodbeen behoorde niet tot de BDJN (Bekende DJ Nederlander).

In de ontwikkelingen van het zenderaandeel zien we ook in de eerste maanden ook een daling. Maar vanaf de zomer 2019 is een gestage stijging te zien en zitten JW en KidV (hun afkortingen) al weer bijna op het niveau van de laatste maanden van Ekdom op NPO Radio2. En dat is zonder een enorm marketing budget een prestatie van formaat.

Grafiek

Evert Bronkhorst is strategy director bij Vizeum Netherlands 

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie