Dit kun je met de 'metaverse-smartphone' van HTC

HTC leek uitgespeeld op de smartphonemarkt, maar keert terug met een toestel dat zich richt op de metaverse.

Afbeelding: HTC

HTC brengt de Desire 22 Pro uit, naar eigen zeggen zijn eerste metaverse-smartphone. Het toestel maakt gebruik van HTC's Viverse, een softwareplatform dat buzzwordonderwerpen als NFT's, Avatar en Wave moet 'fuseren'. Zo komt de telefoon met gratis NFT's (maar niet in elk land), kan hij cryptovaluta opslaan en gekoppeld worden aan een VR-headset van HTC. Maar: dat kunnen Android-smartphones van andere merken ook. 

Lees meer over NFT's

De komst van de Desire 22 Pro werd in maart al aangekondigd als bewijs dat HTC niet uit de smartphoneindustrie gestapt is. De laatste HTC-telefoon dateert uit januari 2021 en het marktaandeel van het merk is marginaal. De Desire 22 Pro kost in Engeland vierhonderd pond. Over een eventuele Nederlandse release is nog niets bekend. 

HTC experimenteert al langer

De metaverse-smartphone is HTC's volgende experiment in de verzadigde telefoonmarkt. In de afgelopen jaren verkocht de fabrikant diverse Exodus-toestellen, met een ingebouwde portemonnee voor je cryptovaluta en de mogelijkheid om hele kleine beetjes cryptovaluta te delven. Je kon zo'n Exodus-telefoon ook aanschaffen met cryptovaluta in plaats van met traditioneel geld. HTC heeft geen verkoopresultaten van de smartphoneserie bekendgemaakt. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie