Festivalorganisator ID&T ruilt Heineken na 20 jaar in voor AB InBev

Op bekende festivals drink je deze zomer geen Heineken en Desperados meer, maar Bud en Hoegaarden.

Afbeelding: AB Inbev

ID&T, de grootste festivalorganisator van Nederland, gaat dit jaar andere bieren schenken. Na een twintig jaar durende samenwerking met Heineken stapt ID&T over op bieren van AB InBev, de grootste brouwer ter wereld. Een beslissing die Heineken vanzelfsprekend betreurt. ID&T zegt dat AB InBev beter past bij de toekomstambities van de festivalorganisator.

Meer 0.0-bier

ID&T is organisator van de meeste bekende festivals in Nederland, waaronder Awakenings, Defqon.1 en Mysteryland. De samenwerking met AB InBev geldt voor minimaal drie jaar, vertelt een woordvoerder aan het Parool. Financiële details houden de partijen voor zich. Festivals uit de stallen van ID&T gaan onder meer Bud, Corona, Hoegaarden en Hertog Jan schenken. Niet alleen regulier bier, maar ook 0-.0-bier. Festivalgangers hebben steeds meer behoefte aan bier met minder alcohol en minder calorieën, zegt de woordvoerder tegen de krant. 

Heineken was tot voor kort de bierleverancier van circa tachtig procent van alle festivals en evenementen in Nederland. Het verliezen van grote festivals aan AB InBev verandert het marktaandeel, maar in hoeverre is nog niet te zeggen. Heineken blijft in ieder geval op de tap bij het Ziggo Dome, de Johan Cruijff Arena en andere vaste locaties. ID&T dankt Heineken voor de langdurige samenwerking, die de de festivalorganisatie 'veel gebracht heeft, met expertise, bierlogistiek en de internationale uitbreiding van Sensation.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie